De Galaxy S5 Mini biedt vrijwel dezelfde functies als de Galaxy S5, alleen dan in een compact design. Met de Galaxy S5 Mini geniet je van ongeëvenaarde prestaties in een toestel welke perfect in de hand ligt. Al het goede van de Galaxy S5 vindt je ook terug in de mini-versie van het toestel. Het toestel heeft ook de IP67 certificering, waarmee het toestel bestand is tegen zweet, regen, vloeistoffen, zand en stof. De Samsung Galaxy S5 Mini is een smartphone die je in elke situatie kunt gebruiken.

Een andere belangrijke functie die de S5 Mini heeft is de Ultra Power Saving Mode. Maak je geen zorgen over een lege batterij met deze modus, want schakel deze modus in en je scherm verandert in zwart-wit en sluit onnodige functies af waardoor de batterij drastisch minder energie zal gaan verbruiken.

Het compacte toestel meet slechts 131,1 bij 64,8 bij 9,1 millimeter en weegt 120 gram. Eigenlijk mag de S5 Mini geen mini genoemd worden want het toestel heeft een 4,5 inch HD Super AMOLED display en het heeft een overweldigende weergave. Op het 4,5 inch HD Super AMOLED display geniet je van alle content die bijna tot leven lijkt te komen door de rijke en heldere kleuren.

De Galaxy S5 is uitgerust met een vingerafdrukscanner en deze is ook terug te vinden op de mini-versie. De vingerafdruksensor is geïntegreerd in de home button. Door gebruik te maken van de vingerafdrukscanner is de Samsung Galaxy S5 Mini optimaal beveiligd want alleen met de geregistreerde vingerafdruk is het mogelijk om het toestel te ontgrendelen en bepaalde content in te zien. Met één veeg van je vinger ontgrendel je de S5 Mini en je kunt met de vingerafdrukscanner mobiel betalen via PayPal.

Het toestel heeft exact dezelfde vormgeving het is alleen compacter. In Nederland is het toestel verkrijgbaar in de vier kleuren die we eerder al zagen bij de Galaxy S5. Je hebt de keuze uit Charcoal black, Shimmery white, Electric Blue en Copper gold. De goedkoopste mogelijkheid om het toestel te bemachtigen is door een mobiel telefoon abonnement af te sluiten waarbij je de mogelijkheid krijgt om de Samsung Galaxy S5 Mini goedkoop aan te schaffen.

Laat een reactie achter