Het krijgen van een nieuwe mobiele telefoon gaat deze dagen vaak met een toezegging van ten minste een tweejarig mobiel abonnement met een gsm bedrijf gepaard. Dat is een lange tijd, als je niet tevreden bent met de service. Terwijl u wel de mogelijkheid heeft te annuleren, de kosten daarvoor zijn vaak een paar honderd euro. Mobiele telefoonabonnementen zijn moeilijk te volgen en laten je gevangen voelen. Zeker in combinatie met bijvoorbeeld een duur Samsung toestel, gaat dit gepaard met hoge kosten.

Een andere zorg is de verschillende kosten die u maakt met de mobiele telefoonabonnementen. Hoewel ze altijd doen alsof het een uitstekende deal is met kleine extra kosten voor zaken zoals Directory Assistance, het gebruik maken van te veel minuten en internet, lopen de kosten toch echt wel op. Dit maakt het moeilijk om een begroting voor uw mobiele telefoonrekening per maand te maken. Bij een 1 jaar abonnement zijn de kosten nog vele malen groter.

Een goed alternatief is om een prepaid abonnement te overwegen. Met deze optie koopt u de mobiel en een bepaald aantal belminuten – en er is geen enkel telefoonabonnement. Wanneer je de minuten hebt gebruikt, kunt u er meer toevoegen. Dit proces houdt in dat je een nummer belt en ze toevoegt of een prepaidkaart koopt voor het aantal minuten dat u wilt gebruiken en daarna een code invoert wanneer je telefoneert.

Dit is een uitstekende optie voor mensen die slecht krediet hebben of een mobiel telefoonabonnementen niet kunnen krijgen zonder een forse aanbetaling te moeten doen. Dit is ook een goede optie voor mensen die een krap budget hebben en precies moeten weten wat hun telefoongebruik gaat kosten.

Laat een reactie achter