Geld voor je mobiel. Dit klinkt erg mooi, maar als iemand een gesprek met deze woorden begint gaat de vraag meestal over ‘welke mobiel’ en ‘hoeveel geld’. Deze 2 vragen zijn natuurlijk erg belangrijk. Als je geld krijgt voor je mobiel, dan wil je natuurlijk het aankoopbedrag terug.

Geld voor je mobiel

Er zijn niet veel mensen die het aankoopbedrag geven voor een mobiel. Zeg eigenlijk maar: er zijn geen mensen die voor een tweedehands mobiel het volledige aankoopbedrag overhebben want je kunt in de winkel immers dezelfde mobiel halen. Dan krijg je er langere garantie op, hij is zonder sporen van gebruik (krasjes en dergelijke) en je weet zeker dat hij het nog wel even uithoudt. Een uitzondering is er bij mobieltjes die niet meer in de winkel worden gekocht. Het kan voorkomen dat jij een tweejarig contract hebt afgesloten. Net op het moment dat jij aan een nieuwe mobiel toe bent wil je wel geld voor je mobiel. Er zijn weinig mensen die dan het volledige aankoopbedrag ervoor overhebben. Tenzij dat type toestel erg speciaal en schaars op de markt is, maar er zijn altijd bedrijven die handelen in mobieltjes die niet meer verkrijgbaar zijn. Meestal is het dan toch je oude mobiel, aangezien je natuurlijk bereikbaar moet blijven. Dan heb je voor die tijd in de winkel al een nieuwe gehaald. Dan komen we op het volgende onderwerp, geld voor je oude mobiel.

Geld voor je oude mobiel

Omdat er geen bedrijven zijn die winst maken uit het opkopen van andermans mobieltjes, betekent ‘geld voor je mobiel’ in de meeste gevallen ‘geld voor je oude mobiel’. Je oude mobiel heb jij immers niet meer nodig. En als zo’n oude mobiel geld oplevert, wat houdt je tegen om hem te verkopen? Er zijn bedrijven die oude mobieltjes opkopen. Enorme bedragen zul je niet moeten verwachten, maar aangezien jij hem toch niet meer gebruikt… Wel geldt in de praktijk: hoe ouder het mobieltje is, hoe minder je er voor krijgt. Soms zelfs zo weinig dat je er op tweedehands websites als speurders of marktplaats nog meer voor zou krijgen.

Envirofone Verkoop je oude telefoon voor geld!

Envirofone is dus zo’n bedrijf dat zulke mobiele telefoons inkoopt. Een klein voorbeeld, een NOKIA 6220 Classic is bijvoorbeeld €26,02 waard!

Cash voor je mobiel

Meestal stuur je je oude telefoon via een antwoordnummer naar zo’n bedrijf. Het kost je dus alleen een envelop, en er hoeven geen postzegels op. Als de telefoon nog werkt, krijg je er meer geld voor. Een kapotte mobiel levert vaak rond de 30% op van wat een werkende mobiel zou opleveren. Het bedrijf keurt het toestel en stelt vast of het in de categorie ‘werkend’ of ‘kapot’ valt. Meestal is een kapotte volumeknop al ‘kapot’. Dan valt je mobiel dus in dezelfde categorie als een defect beeldscherm, of een barst in het scherm. Minder opvallende mankementen als een slechte accu worden minder vaak opgemerkt. De accu moet er overigens wel bijzitten. De oplaadsnoeren en ander extra accessoires hoeven niet. Nadat je mobiel is gekeurd, krijg je cash voor je oude mobiel naar je rekening gestuurd. Je hebt dan cash voor je mobiel gekregen. Het is voor een niet al te oude mobiel toch wel een leuk bedrag, zo rond de €20. Dat is de cash wel waard!

Je kan geen commentaar geven op dit artikel.