Wanneer je een telefoon met abonnement hebt en graag een nieuwe telefoon wilt dan kan je je oude telefoon ergens inleveren. Van het geld dat je er voor krijgt kan je weer een nieuwe telefoon kopen of je kan het bijleggen voor een betere telefoon. Omdat je een abonnement hebt afgesloten voor 1 of 2 jaar loopt je abonnement gewoon door. Het is zonde om een telefoonabonnement te hebben zonder telefoon. Je kan dus een paar dingen doen:

Je telefoon abonnement opzeggen

Wanneer je niet meer verbonden wilt zitten aan een telefoon abonnement dan kan je je telefoon abonnement opzeggen. Dit kan helaas niet bij iedere aanbieder maar er zijn aanbieders waar dit wel kan. Bekijk je contract om te kijken of het ook kan bij jouw aanbieder. Wanneer het mogelijk is kan je je abonnement schriftelijk gaan opzeggen. Er zitten wel wat nadelen aan het opzeggen van een abonnement. Zo moet je je gehele abonnement afkopen en soms krijg je er ook nog een ‘boete’ voor. De boete in dit geval is puur de administratiekosten die je betaald. Het is niet erg voordelig om je telefoon abonnement op te zeggen maar in het uiterste geval is dit mogelijk.

Een nieuwe telefoon aanschaffen

Je kan er ook voor kiezen om een nieuwe telefoon aan te schaffen. Dit kan je bijvoorbeeld hier doen. Deze telefoon moet wel simlock vrij zijn. Dit betekent dat je er een sim kaart in kan stoppen van alle telefoon aanbieders. Als je bijvoorbeeld een telefoon koopt met vodafone sim lock dan kan je enkel vodafone abonnementen afsluiten. Let hier dus goed op wanneer je een nieuwe telefoon koopt. Wanneer je een nieuwe telefoon hebt gekocht dan kan je gewoon de oude sim kaart van je vorige mobieltje weer in de nieuwe telefoon stoppen en je kan beginnen met bellen, internetten of sms’jes versturen.

Voor meer informatie bezoek dan eens: http://www.telefoonabonnement-vergelijken.com

Je kan geen commentaar geven op dit artikel.